Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/sannesal/domains/sanne2salone.nl/public_html/plugins/content/webeecomment.php on line 52
Afdrukken E-mailadres
woensdag 02 november 2011 20:00

African Youth Day

African youth Day, een dag die in heel Afrika gevierd wordt om aan te tonen wat voor belangrijke rol de jongeren spelen in de ontwikkeling van het land. Een dag om de jongeren te stimuleren en motiveren. Dit jaar was het thema: empowerment and unity.

 

Klik om hele FYM groep te zien

 

Vanmorgen (1 november) was het dan zo ver. We hebben twee weken in spanning gezeten of FYM wel of niet deel zou mogen nemen aan het programma van de Africa Youth Day en op de ochtend zelf kregen we het positieve nieuws. We mochten aan het begin van het programma een toneelstukje opvoeren en een lied zingen. Super!!

 

Optocht

Rond 10:00 uur in de ochtend verzamelden we ons bij het busstation. Daar hebben we ruim 45 minuten staan wachten en uiteindelijk kregen we allemaal een T-shirt (dat is gebruikelijk hier, voor alle evenementen worden T-shirts gedrukt). Vlak daarna begon de muziekband te spelen en liepen we in twee rijen daar achteraan. Al dansend liepen we over de grote wegen door de stad op weg naar het stadion. Langs de weg stonden allerlei mensen toe te kijken en we hebben de (snel geïmproviseerde) FYM borden goed laten zien.

 

Eenmaal aangekomen in het stadion gingen de jongeren die deel waren van de toneelgroep zich omkleden en de rest zocht een plekje op de tribune. Na de openingsgebeden (moslim en christen) en het openingswoordje was FYM aan de beurt. We hebben een toneelstukje opgevoerd waarin een jongere op het land werkt en een ouder iemand hem zijn hulp aanbiedt. Deze oudere man dient een verzoek voor sponsoring in bij het ministerie en dit wordt goedgekeurd. Vervolgens vergeet hij de jongen voor wie hij eigenlijk het verzoek had ingediend en wil zelf genieten van het geld. Het ministerie komt op bezoek en merkt dat het niet helemaal in ordeis. Gelukkig komt de jongen op dat moment ook langs en wordt de oudere man gearresteerd en krijgt de jongen toch nog wat hem toebehoort. Erna hebben we met de hele groep een lied gezonden over vrede en eenheid. "Peace… love… that’s what makes us strong." De hele tribune zong deze regels mee en het was dus echt geslaagd.

 

ToneelstukjeZingen

 

Daarna werd er in andere toespraken nog regelmatig terug verwezen naar ons toneelstukje en lied. Er waren verschillende organisaties die een woordje deden en ook leden van het ministerie van jeugd en sport deden een woordje. Wat vooral opviel was dat het vele bemoedigende woorden waren, dat ze vinden dat de jeugd een grote verantwoordelijkheid heeft en dat er een grote last op hun schouders ligt, maar dat de jongeren ook degene zijn die zichzelf moeten motiveren en empoweren om vooruit te komen. En dan niet alleen zelf vooruit komen maar ook vooral denken aan het land. Er werden niet echt concrete voorbeelden gegeven of hulp aangeboden.

 

Aan het einde heeft een van de FYM jongeren nog een woord van dank geuit en over FYM gesproken. Gezien het feit dat het haar maar enkele minuten van te voren gevraagd was heeft ze het fantastisch gedaan. Hierna hebben de FYM jongeren geholpen met het uitdelen van broodjes en flesjes drinken. Kortom, FYM heeft een hele grote rol gespeeld gedurende de hele dag en ik ben super trots op datgene wat we neer hebben gezet.

 

Dit was mooi!
Sanne

 

Op de hoogte blijven?

Wil je een mailtje krijgen als er iets nieuws te lezen is op deze website? Laat me het weten via het contactformulier!

> Direct naar het formulier <

Nú aanwezig op website

   4 bezoekers 

Zoek in website

Goed om te weten

Aardrijkskundeles

Meneer Aardema van het Lyceum aan Zee (voorheen het oude Etty Hillesum College, mijn oude middelbare school) heeft mij benaderd om tijdens enkele lessen aardrijkskunde wat meer te vertellen over Sierra Leone, de oorlog en datgene wat ik daar gedaan heb.

> Ga direct naar artikel <
Powered by Joomla!. Installed by Installatron. Designed by: joomla 1.5 templates joomla hosting Valid XHTML and CSS.