Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/sannesal/domains/sanne2salone.nl/public_html/plugins/content/webeecomment.php on line 52
Weblog
Afdrukken E-mailadres
dinsdag 01 mei 2012 13:03

Energie gevende dingetjes...

Er gebeurt echt van alles op het moment en ik merk dat dit mij zoveel energie geeft. Heerlijk!!

 

Internationale bellenblaasdag

Bellenblazen in Sierra LeoneOp dit moment staat de internationale bellenblaasdag op mijn agenda. Deze wordt gehouden op 6 mei en is in het leven geroepen door Flip Looyen, een beeldend therapeut waarbij ik stage heb gelopen. Hij schreef: Magie en plezier, verdriet en vrolijkheid, korte of langer bestaande herinneringen, individueel of samen... Als een vlinder de wereld kan beïnvloeden, wat zou er dan kunnen gebeuren als iedereen bellen blaast op hetzelfde moment? Ik vind dit zo mooi samenkomen. Er zijn zo veel verschillen in mensen in de wereld, dingen waar mensen mee bezig zijn of aan denken, of datgene wat ze hebben meegemaakt. Maar als zo’n klein beestje als een vlinder vrolijkheid kan brengen in de wereld, wat voor invloed kan het dan wel niet hebben als vele mensen op hetzelfde moment iets gezelligs gaan doen met elkaar? Het kan zoveel betekenen…

Bellenblazen is iets dat vele gedaan hebben toen ze kind waren, het was heerlijk om achter die bellen aan te rennen, een zo’n groot mogelijke te blazen of ze juist stuk te prikken. Het gaf mij altijd een gevoel van vrijheid. Dit wil ik ook graag bereiken op 6 mei. Gezellig, met veel verschillende mensen, op de Sierra Leoneze manier (met een takje en wat zeepsop) bellen blazen en een gevoel van samenhorigheid creëren. Weer even terug naar toen we klein waren of juist nieuwe herinneringen opdoen voor de kleintjes die natuurlijk ook van harte welkom zijn.

 

Ik wil iedereen hierbij uitnodigen om op 6 mei naar het stadspark schuin achter de bibliotheek aan de polderweg in Den Helder te komen. Van 15:00 – 16:00 uur zullen vrijwilligers van Free Your Mind u uitleggen hoe bellen worden geblazen in Sierra Leone. Klik hier voor de precieze locatie.

 

In Sierra Leone gaan ze ook de bellenblaasdag vieren. De FYM jongeren en FYM kinderen zullen samen komen in de wijk Kroo Bay om daar met zijn allen bellen te blazen. Er zal gespeeld worden op de locale muziekinstrumenten en aan het einde zal er voor iedereen iets lekker zijn.

 

De Engelstalige website
En ik heb nog meer goed nieuws… de Engelstalige website van Free Your Mind is af. Neem gauw een kijkje op www.fymsalone.org !! Het heeft even wat tijd en energie gekost, maar ik ben er nu dan ook wel trots op. Ook in Sierra Leone hebben ze hem al bekeken en vinden hem prachtig. Lash had zijn laptop mee naar het FYM centrum genomen en aan de jongeren laten zien wat ik, samen met mijn oom, ervan gemaakt had. Ze vonden het zo leuk om hun gezichten te zien op de website en de verhalen te lezen. Het bracht een glimlach om hun gezicht en dat zorgt er bij mij weer voor dat ik alleen nog maar meer mijn best wil doen voor FYM hier in Nederland.


Nu weer even snel door met andere dingen… dag dag!!

 
« StartVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 4 van 48

Op de hoogte blijven?

Wil je een mailtje krijgen als er iets nieuws te lezen is op deze website? Laat me het weten via het contactformulier!

> Direct naar het formulier <

Nú aanwezig op website

   4 bezoekers 

Zoek in website

Goed om te weten

Aardrijkskundeles

Meneer Aardema van het Lyceum aan Zee (voorheen het oude Etty Hillesum College, mijn oude middelbare school) heeft mij benaderd om tijdens enkele lessen aardrijkskunde wat meer te vertellen over Sierra Leone, de oorlog en datgene wat ik daar gedaan heb.

> Ga direct naar artikel <
Powered by Joomla!. Installed by Installatron. Designed by: joomla 1.5 templates joomla hosting Valid XHTML and CSS.