Het project


Afdrukken E-mailadres

Free Your Mind - het project

Tekening

Free Your Mind is een programma voor jongeren in Sierra Leone die de burgeroorlog hebben meegemaakt. Aansluitend bij de wensen van de jongeren wordt er gewerkt met muziek, drama en beeldende activiteiten om actief aan de slag te gaan met het heden, verleden en de toekomst. Door middel van (individuele) groepsactiviteiten leren de jongeren hun gevoelens en herinneringen te uiten, wordt er gepraat over hoe ze hier het beste mee om zouden kunnen gaan en wordt er met een reële, kritische en praktische blik gezamenlijk naar de toekomst gekeken.

Lees meer...
 
Afdrukken E-mailadres

Zo is het allemaal begonnen...

Ik was bezig met mijn opleiding creatieve therapie (CT), richting beeldend, toen ik de mogelijkheid kreeg om voor ruim vier maanden naar het buitenland te gaan. Vóór deze opleiding had ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener al gedaan en dat zorgde er voor dat ik vrijstelling kreeg voor een bepaald programma binnen de opleiding CT. Al snel werd voor mij duidelijk dat ik deze 'vrije' maanden echt wou benutten om wat meer van de wereld te zien. Via via kwam ik in contact met de organisatie "iEARN". Deze organisatie zit verspreid over de hele wereld en richt zich vooral op het geven van computerlessen aan jongeren. Ook stimuleren ze de creativiteit van jongeren door middel van muziek, drama, en beeldende projecten.

Lees meer...
 
Afdrukken E-mailadres

Free Your Mind wint Albert Schweitzer prijs 2010!

Nederlands Albert Schweitzer Fonds

Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) verstrekt startsubsidies, door middel van een directe microgift, aan kleinschalige, lokale gezondheidszorg projecten in Afrika. Het NASF doet dit op basis van de levensvisie van Albert Schweitzer: eerbied voor het leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat.

Lees meer...
 
Afdrukken E-mailadres

Ervaringen van jongeren zelf

Tijdens mijn vier maanden in Sierra Leone heb ik ook gewerkt aan mijn afstudeeronderzoek. In vier verschillende steden (Freetown, Makeni, Koidu en Bo) heb ik verspreid over een aantal weken, lessen gegeven rondom de thema’s: "heden, verleden en toekomst".

Lees meer...
 


Weblog

Op mijn weblog kan je lezen waar ik nu mee bezig ben. Je hebt daar ook de mogelijkheid om direct op mijn blogs te reageren.

Ik ga proberen jullie goed op de hoogte te houden!

> Ga direct naar weblog <

Op de hoogte blijven?

Wil je een mailtje krijgen als er iets nieuws te lezen is op deze website? Laat me het weten via het contactformulier!

> Direct naar het formulier <

Nú aanwezig op website

   4 bezoekers 

Zoek in website

Goed om te weten

Fancy-fair

De Jac. P. Thijsseschool in Den Helder (mijn oude basisschool) heeft een fancy-fair georganiseerd waarvan ze de opbrengst aan Free Your Mind hebben gedoneerd. Helemaal súper!

> Ga direct naar artikel <
Powered by Joomla!. Installed by Installatron. Designed by: joomla 1.5 templates joomla hosting Valid XHTML and CSS.