Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/sannesal/domains/sanne2salone.nl/public_html/plugins/content/webeecomment.php on line 52
Afdrukken E-mailadres
zondag 06 maart 2011 20:55

Aardrijkskunde Lyceum aan Zee

Logo Lyceum aan Zee

In janurai (2011) ben ik bij het Lyceum aan Zee geweest. Tijdens meerdere aardrijkskundelessen heb ik een presentatie gegeven over Free Your Mind.


Door middel van veel foto’s heb ik de jongeren een beeld proberen te geven van dat wat ik daar al gedaan heb en datgene wat ik wil gaan doen. We hebben gesproken over de oorlog en wat voor impact dat gehad heeft op de bevolking en het land. In de ene les hadden drie meiden zelf een presentatie voorbereid over hoe de oorlog in elkaar heeft gezeten, welke groepen er allemaal aan meededen en hoe lang het ongeveer geduurd heeft. Het was een ingewikkeld verhaal (de oorlog zat namelijk ook heel ingewikkeld in elkaar met veel verschillende partijen) maar deze meiden hebben het er goed vanaf gebracht.

 

Ik heb heel veel kunnen vertellen over Sierra Leone en de bevolking. Het enige dat ik jammer vond was dat er maar weinig vragen vanuit de klassen zelf kwamen. Wel was het leuk om te horen dat sommige het ook leuk zouden vinden om zelf zo’n reis te ondernemen.

 

Verschillen
Op de zelfde dag heb ik ook de Jac. P. Thijsschool bezocht. Wat mij vooral opgevallen is bij het bezoeken van beide scholen is dat er zo’n ontzettend groot verschil is tussen beide doelgroepen. De één vraagt je bijna het hemd van het lijf terwijl de ander alleen maar in de klas zit en luistert. Wat wel overeenkwam was dat in beide groepen leerlingen op de helft van hun stoel gingen zitten om uit te proberen hoe het zou zijn om met zijn tweeën één stoel te moeten delen. Dat is in Sierra Leone namelijk wel eens het geval.

 

Weblog

Op mijn weblog kan je lezen waar ik nu mee bezig ben. Je hebt daar ook de mogelijkheid om direct op mijn blogs te reageren.

Ik ga proberen jullie goed op de hoogte te houden!

> Ga direct naar weblog <

Op de hoogte blijven?

Wil je een mailtje krijgen als er iets nieuws te lezen is op deze website? Laat me het weten via het contactformulier!

> Direct naar het formulier <

Nú aanwezig op website

   4 bezoekers 

Zoek in website

Goed om te weten

Fancy-fair

De Jac. P. Thijsseschool in Den Helder (mijn oude basisschool) heeft een fancy-fair georganiseerd waarvan ze de opbrengst aan Free Your Mind hebben gedoneerd. Helemaal súper!

> Ga direct naar artikel <
Powered by Joomla!. Installed by Installatron. Designed by: joomla 1.5 templates joomla hosting Valid XHTML and CSS.