Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/sannesal/domains/sanne2salone.nl/public_html/plugins/content/webeecomment.php on line 52
Weblog
Afdrukken E-mailadres
vrijdag 30 december 2011 12:00

Afscheid, verassing voor Lash en weer naar huis

Warm ingepakt zit ik op de bank in de woonkamer. Mijn vader en broertje zijn niet thuis en de radio staat lekker hard aan. Niemand om me heen om me af te leiden. Ik ben weer thuis. Geen spelende kinderen op de achtergrond, geen Sierra Leoneze muziek, geen veel te hard staande televisie… het is eigenlijk best stil en vreemd.

 

Ik ben nu alweer een week thuis en er zijn nog steeds een heleboel dingen die vreemd aanvoelen. Het was en is echt heerlijk om een warme douche te nemen in de ochtend, de kast open te kunnen trekken wanneer ik trek heb, de verwarming hoger te kunnen zetten wanneer ik het koud heb en snel internet te hebben als ik mijn laptop aanzet. Maar toch… ik voel me een beetje als een vreemdeling in mijn eigen land. (Toen ik dat net tegen Lash vertelde moest hij hard lachen.) Ik weet zeker dat het allemaal wel weer gaat wennen, waarschijnlijk sneller dan verwacht, en dat ik mijn plekje wel weer ga vinden maar voor nu voelt het gewoon nog een beetje vreemd allemaal.

 

Laat ik eerst maar even vertellen over mijn laatste dagen in Salone en mijn terug reis.

 

Afscheid feestjes

FYM groep

Mijn laatste dagen in Salone zijn snel omgegaan. Het feestje bij FYM verliep iets anders dan ik verwachtte. Ruim op tijd stonden er verschillende jongens voor de deur om drinken te kopen voor het feestje. Even later kwamen ze die afleveren en ze zouden terugkomen om het weer naar het centrum te tillen. Wij wachten en wachten en wachten en wachten en ze kwamen maar niet. Tenslotte zijn we zonder de drankjes naar het centrum gelopen en hebben we de jongeren daar meegenomen terug naar het huis. Daar heb ik een paar motiverende woorden gezegd, iedereen een fijne kerstmis en goede jaarwisseling toegewenst en hebben we een groepsfoto gemaakt.

 

Afscheid van de kindjesAfscheid van Lash zijn tanteAfscheid van de lieve kokAfscheid van het meisje dat heel lang bang voor mij is geweest

 

De volgende dag hebben we flesjes cola, fanta, sprite, vimto en cake uitgedeeld voor de mensen waar ik de afgelopen tien maanden bij gewoond heb en hen verteld dat we hun behulpzaamheid en vriendschap erg gewaardeerd hebben. De oom van Lash was er ook en die toonde zijn dankbaarheid voor het feit dat we daar hebben mogen verblijven en dat ze zo goed voor ons gezorgd hadden. Dit is iets wat iedereen echt zeer op prijs stelde. Het is gebruikelijk (ook) in deze cultuur en ik was dan ook blij dat deze fase goed afgesloten kon worden.

 

Lash zijn verassing

Lash zijn verassingDaarna zijn we snel naar Lash zijn huis gegaan met een aantal spullen van hem. Hij heeft zijn huis weer opnieuw ingericht en de kleren in zijn kast gelegd. Het enige waar hij over mopperde was dat zijn nieuwe matras niet meer in zijn oude bed paste. Die avond had Lash een auto + chauffeur geregeld zodat de grote spullen (koelkast, computer, matras) naar zijn huis vervoerd konden worden. Op een gegeven moment kwam Gibo de timmerman naar mij toe om te vertellen dat het bed klaar was. In het geheim had ik namelijk geregeld dat Gibo een nieuw bed zou maken voor Lash. Aangezien de auto er nu was vonden wij het een goed idee om Lash nu zijn verrassing te geven. Ik vertelde Lash dat hij zijn nieuwe bed ook even in moest laden en naar zijn huis moest brengen. Dit vond hij geen leuk geintje. “Sanne, ik ben hartstikke druk met van alles en nog wat en dan ga jij van die vervelende geintjes uithalen.” Ook toen Gibo hem vertelde dat het bed echt voor hem was wilde hij het niet geloven. Hij dacht echt dat Gibo en ik onder een hoedje speelden. Pas toen we echt aanstalten maakten om het bed in te laden begon het tot Lash door te dringen en verscheen er een super grote glimlach op zijn gezicht en kreeg ik een stevige knuffel.

 

Afscheid en terugreis

Toen was de dag toch echt aangebroken dat ik weer op het vliegtuig terug naar Nederland zou stappen. In de ochtend zijn we nog even langs Lash zijn huis gegaan en hebben de laatste spulletjes uitgepakt. Van daaruit zijn we nog even bij zijn tante langs gegaan in de stad. Daar was het echt super druk. Iedereen was kerst inkopen aan het doen en voorbereidingen voor kerst aan het treffen. Tegen 15:00 uur waren we weer terug en heb ik een laatste koude douche genomen en mijn laatste spullen ingepakt. Nog even heerlijk genoten van het zonnetje buiten en toen was het echt tijd.

 

Lash en Gibo zouden met mij meegaan naar het vliegveld, maar het liep toch even anders dan gepland (heerlijk, ook Salone zegt gedag). De veerboot was iets te laat en Gibo ging nog even snel iets kopen. Gibo is iemand die geen horloge heeft en dingen doet wanneer hij wil en dat kwam deze keer toch niet helemaal goed uit. Hij mistte de veerboot. Lash en ik waren gelukkig wel op tijd. Gibo ging proberen om met de andere veerboot over te steken (een tocht door de stad en lang wachten) en kwam uiteindelijk om 23:00 uur op het vliegveld. Dat was 30 minuten later dan dat ik echt in moest gaan checken en ik heb hem dan ook niet meer gedag kunnen zeggen. Wel heb ik gelukkig goed afscheid van Lash kunnen nemen. Het was moeilijk en toen ik eenmaal alleen was stonden de tranen in mijn ogen. Gelukkig kon ik snel het vliegtuig in en gingen niet lang na het opstijgen de lichten uit. Het was fijn om even ‘alleen’ in het donker te zijn, alleen met mijn gedachten en gevoelens.

London Airport GatwickMijn broertje noemt me coopje, welkom thuisZon vanuit vliegtuig

Vroeg in de ochtend kwam ik op Heathrow aan. Daar kwam een mevrouw naar mij toe met de vraag of ze mij een aantal vragen mocht stellen voor een reizigersonderzoek. Natuurlijk mocht dat wel, maar alles was al stukken beter dan wat ik gewend was in de afgelopen tien maanden (toiletten waren schoon, ik hoefde niet lang (15 minuten) te wachten op mijn koffer, medewerkers waren vriendelijk, alles was goed aangegeven, etc.), dus ik weet niet of ik echt een geschikt persoon was voor dit onderzoek.

 

Aangezien ik vrij lang de tijd had (mijn vliegtuig naar Nederland vertrok vanaf Gatwick om 15:05 uur) besloot ik om met de metro en de trein naar Gatwick te reizen. Het ging eigenlijk heel goed. Het openbaar vervoer in Londen is heel duidelijk en ik kon alles zo vinden (met dank aan het reisschema dat mijn oom voor mij opgesteld had). Ik stond dan ook al rond 9:00 uur op Gatwick… en toen begon het wachten. Gelukkig scheen de zon en kon ik zelfs buiten uit de wind mijn appeltje opeten.

 

In het vliegtuig terug zat ik naast een ouder echtpaar dat hun (klein)kinderen ging opzoeken in Nederland en wel van kletsen hield. Ze stelden allerlei geïnteresseerde vragen over mijn bezigheden in Salone en het was erg gezellig. Hierdoor was de vlucht ook zo voorbij. Toen ik mijn tas ging halen belde ik mijn broertje en hij zei dat ik even naar het raam moest kijken… Daar stond hij met mijn oom en tante te zwaaien met een spandoek. ("Coopje" is zoals mijn broertje mij soms noemt.) Mijn tas kwam gelukkig snel en het duurde dus niet lang voordat ik mijn familie en vrienden een hug kon geven. Het voelde zeker goed om hen weer te zien en even persoonlijk te spreken. Toch was ik ook wel moe en zijn we niet al te lang na mijn aankomst naar huis gereden. Eenmaal thuis heb ik iets gegeten en even televisie gegeven. Toen was ik zo koud dat ik een warme douche heb genomen en mijn bed in ben gekropen. Heerlijk weggestopt in een warm holletje heb ik elf uur lang liggen slapen.

 

En nu…?

???Ja, wat nu… ik ga zeker door met FYM steunen en monitoren vanuit Nederland. Hoe dat precies gaat lopen en wat voor bergen ik allemaal tegen ga komen weet ik nog niet, maar ik zal proberen om jullie op de hoogte te houden. Ook heb ik aan Lash gevraagd of hij eens in de zoveel weken een stukje wil schrijven voor op de weblog en foto’s te sturen. Dit zal hij gaan doen in het nieuwe jaar. Dit zal dan wel in het Engels zijn.

 

Nu eerst even genieten van de ‘vakantie’ en de jaarwisseling. Ik wens iedereen een gezellig oud&nieuw toe en ik hoop dat 2012 vele mooie, warme, liefde- en waardevolle momenten zal brengen.

 

Bedankt voor al jullie steun!
Sanne

 
« StartVorige12345678910VolgendeEinde »

Pagina 7 van 48

Op de hoogte blijven?

Wil je een mailtje krijgen als er iets nieuws te lezen is op deze website? Laat me het weten via het contactformulier!

> Direct naar het formulier <

Nú aanwezig op website

   4 bezoekers 

Zoek in website

Goed om te weten

Ik kan wel wat hulp gebruiken. Help je mee?

Naast het Free Your Mind project probeer ik ook nog enkele andere projecten te steunen. Bij al mijn projecten kan ik jouw hulp goed gebruiken!

Klik hier voor meer informatie.
Powered by Joomla!. Installed by Installatron. Designed by: joomla 1.5 templates joomla hosting Valid XHTML and CSS.