Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/sannesal/domains/sanne2salone.nl/public_html/plugins/content/webeecomment.php on line 52
Afdrukken E-mailadres
zondag 06 mei 2012 19:07

Een geslaagde bellenblaasdag

Lachende kindergezichtjes, mooie gekleurde bellen in de lucht, vrolijke volwassenen die zich weer even kind voelden… dat zijn mijn indrukken van de internationale bellenblaasdag in Den Helder.

Bellenblaasdag_1

Bellenblaasdag_2Bellenblaasdag_3

 

5 mei - De voorbereidingen

Bellenblaasdag_4Gisteren begon het voor mij al. In de ochtend heeft mijn broertje een super bellenblaassop recept gevonden op het internet. 2 liter water, 150 milliliter groene Dreft, 10 gram behangerslijm en 100 gram suiker. Er stond bij dat het voor sterke bellen was en dat bleek ook wel toen ik het ging testen. Het werden grote bellen die soms met vele tegelijkertijd van het stokje kwamen.

In de middag heb ik, samen met mijn vader, een spandoek gemaakt om tijdens het bellen blazen aandacht te kunnen trekken van iedereen die langs loopt, fiets of rijdt. Het was best even lastig om te bedenken wat er nou precies op moest komen te staan en hoe het leuk aan te kleden was. Uiteindelijk ben ik maar gewoon begonnen en stapje voor stapje werd het steeds mooier.

 

6 mei - De internationale bellenblaasdag

Vandaag ben ik op tijd opgestaan en heb ik alle wilgentakjes, die mijn broertje voor mij meegenomen had, op de juiste lengte geknipt en de bladeren eraf gehaald. Nog even in het sop geroerd en alle losse dingetjes zoals scharen, ballonnen, touwtjes, etc. in een mooi bakje gedaan. Tegen de middag kwamen mijn oom en tante met mijn twee neefjes, mijn andere oom en tante en mijn oma naar mij toe om de voorbereidingen te treffen. Hulptroepen!! Gezamenlijk hebben we alles klaargezet en zijn we naar het stadspark gereden. Bij het speeltoestel hebben we het spandoek en de spullen neergezet. Al snel kwam er iemand op ons aflopen… Saskia van ‘Ontdek Den Helder’ kwam even kijken wat we aan het doen waren en heeft meerdere vragen gesteld voor het artikel dat zij wil schrijven. In de tussentijd kwamen de eerste nieuwsgierige kinderen vragen wat we aan het doen waren. Ik heb ze verteld dat we bellen gingen blazen op de Sierra Leoneze manier en heb aan hen uitgelegd wat dat inhield. Takje pakken – rondje aan het uiteinde buigen – met een touwtje vastmaken – en klaar is de bellenblaas. Ze hebben hun eigen bellenblaas gemaakt en zijn enthousiast aan de slag gegaan. Al vrij snel hadden ze het blazen onder de knie en vlogen er grote bellen om onze oren.

 

Ook de volwassenen vonden het niet erg om bellen te blazen. Eerst werd er even genoten van de vrolijke kinderen en werd er heen en weer gepraat over hoe leuk het ook al weer was om bellen te blazen. Sommige kinderen kregen er genoeg van en hadden hun stokjes op het gras neergelegd. Deze ‘niet gebruikte&onbewaakte’ stokjes waren toch wel erg aantrekkelijk voor sommige volwassenen. Ze konden het niet laten om ook even wat bellen te blazen en het was echt super om te zien hoe ook bij hen een glimlach op hun gezicht verscheen. Zelfs mijn oma heeft bellen geblazen!! Ik heb haar een eigen bakje met zeepsop en een bellenblaas takje gegeven en zij toverderde enkele bellen tevoorschijn. Van te voren had ze het er al over dat zij ook wel even wilde blazen en het voelde voor mij dan ook heel speciaal om haar dit bakje&takje te brengen en samen met haar bellen te blazen.

 

Tegen het einde verdween de zon achter de wolken en werd het best wel fris. We hebben alles opgeruimd en hebben thuis even een lekker warm kopje thee gedronken en gesproken over het bellenblazen. Iedereen was het er over eens dat we volgend jaar misschien wat eerder moeten beginnen met de voorbereidingen, wat meer reclame en publiciteit kunnen gebruiken en dat er dan hopelijk wat meer mensen op af zullen komen. Voor nu was het een leuk, vrolijk uurtje en zeker een geslaagde bellenblaas activiteit voor een eerste keer. Op naar het volgende gekke idee!!

 

Bellenblaasdag_5

Bellenblaasdag_6Bellenblaasdag_7

...Mochten de aanwezige mensen geïnteresseerd zijn in foto's van de dag neem dan alsjeblieft even contact met mij op via het contactformulier...

 

Op de hoogte blijven?

Wil je een mailtje krijgen als er iets nieuws te lezen is op deze website? Laat me het weten via het contactformulier!

> Direct naar het formulier <

Nú aanwezig op website

   4 bezoekers 

Zoek in website

Goed om te weten

Ik kan wel wat hulp gebruiken. Help je mee?

Naast het Free Your Mind project probeer ik ook nog enkele andere projecten te steunen. Bij al mijn projecten kan ik jouw hulp goed gebruiken!

Klik hier voor meer informatie.
Powered by Joomla!. Installed by Installatron. Designed by: joomla 1.5 templates joomla hosting Valid XHTML and CSS.