Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/sannesal/domains/sanne2salone.nl/public_html/plugins/content/webeecomment.php on line 52
Afdrukken E-mailadres

Free Your Mind wint Albert Schweitzer prijs 2010!

Nederlands Albert Schweitzer Fonds

Stichting Nederlands Albert Schweitzer Fonds (NASF) verstrekt startsubsidies, door middel van een directe microgift, aan kleinschalige, lokale gezondheidszorg projecten in Afrika. Het NASF doet dit op basis van de levensvisie van Albert Schweitzer: eerbied voor het leven, waarin respect voor alles wat leeft centraal staat.


De Albert Schweitzer Prijs

Albert Schweitzer prijs 2010De jaarlijkse Albert Schweitzer Prijs is een initiatief van het NASF en is ingesteld om de gedachte aan Albert Schweitzer en zijn werk levend te houden. De prijs wil jongeren stimuleren om zich in te zetten voor ontwikkelingswerk in Afrika. De Albert Schweitzer prijs is bestemd voor jongeren tussen 18 en 30 jaar die zélf werken aan een ontwikkelingsproject of ander bijzonder initiatief gerelateerd aan gezondheidszorg in Afrika. De prijs bedraagt 5.000 euro. Dit bedrag dient als startsubsidie voor het winnende initiatief.

Dit jaar heeft het project Free Your Mind deze prijs gewonnen!

Klik hier om het artikel over de prijsuitreiking te zien op de website van het NASF.

 

Albert Schweitzer

Albert SchweitzerGeboren op 14 januari 1875 in Kaysersberg in de Elzas, werd Albert Schweitzer vooral bekend door zijn jarenlange inzet en werk als arts voor het ziekenhuis in Lambaréné, Gabon, Centraal Afrika. In dit door hem opgerichte ziekenhuis heeft hij het grootste deel van zijn leven doorgebracht. Albert Schweitzer wijdde zo zijn leven aan het welzijn van de mensheid, maar was tevens theoloog, filosoof en musicus. Zijn ethiek, waaronder de bekende levensfilosofie 'Eerbied voor het Leven', heeft hij in vele boeken, brieven en lezingen uitgedragen.

In 1952 ontving hij de Nobelprijs voor de Vrede waarvan hij het geld besteedde aan de bouw van het ‘Village de Lumière’ voor leprapatiënten in zijn geliefde Lambaréné, waar hij 14 jaar later op 4 september 1965 overleed.

 

Meer over het NASF

Het NASF onderscheidt zich van de vele andere kleinschalige ontwikkelingsorganisaties doordat alle activiteiten en de projectsteun gebaseerd is op de unieke visie van Albert Schweitzer: eerbied voor het Leven. Schweitzer's voornaamste bijdrage aan het denken van de twintigste eeuw bestond uit zijn positieve gerichtheid op het menselijk leven.

Een zeer concrete vertaling van het gedachtegoed van Albert Schweitzer is in onze ogen de steun aan kleinschalige ontwikkelingsprojecten. Wij geloven in een meerwaarde door te werken op een niveau en op een schaal die wezenlijk verschilt van de grote donoren. Kleinschalige hulp, rechtstreeks naar de doelgroep. Lokale groepen mensen die ideëen hebben, plannen hebben gemaakt, misschien een kleine organisatie willen opzetten om hun doelstellingen te verwezenlijken, maar die geen idee hebben hoe ze aan geld moeten komen of de weg naar die grote donoren moeten vinden.

Voor meer informatie over het NASF kan je terecht op hun website.

 

Weblog

Op mijn weblog kan je lezen waar ik nu mee bezig ben. Je hebt daar ook de mogelijkheid om direct op mijn blogs te reageren.

Ik ga proberen jullie goed op de hoogte te houden!

> Ga direct naar weblog <

Op de hoogte blijven?

Wil je een mailtje krijgen als er iets nieuws te lezen is op deze website? Laat me het weten via het contactformulier!

> Direct naar het formulier <

Nú aanwezig op website

   4 bezoekers 

Zoek in website

Goed om te weten

Aardrijkskundeles

Meneer Aardema van het Lyceum aan Zee (voorheen het oude Etty Hillesum College, mijn oude middelbare school) heeft mij benaderd om tijdens enkele lessen aardrijkskunde wat meer te vertellen over Sierra Leone, de oorlog en datgene wat ik daar gedaan heb.

> Ga direct naar artikel <
Powered by Joomla!. Installed by Installatron. Designed by: joomla 1.5 templates joomla hosting Valid XHTML and CSS.